2015-11-11

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencilerinin Dikkatine!

AYAY Bölümüne kayıt yaptırarak öğrenim görmekte olan tüm öğrenciler, Bölümde yürütülmekte olan mesleki eğitimin bir gereği olarak, uygulamalı derslerde, Bölüm Başkanlığınca belirlenmiş olan eğitim kıyafetlerini temin ederek giyerler. Bu kıyafetler, armalı beyaz, lacivert, kırmızı, saks mavisi tişört, lacivert kırmızı-gri reflektörlü pantolon, armalı saks mavisi polar ve mont, camel rengi kargo pantolon ve rahat spor ayakkabısından (tercihen treaking ayakkabısı) oluşmaktadır. Öğrenciler, bölüm tarafından belirlenmiş olan bu kıyafetleri, 1. sınıfa kayıt olurken temin etmek zorundadır. Hastane uygulamaları sırasında beyaz polo yaka tişört (armalı), öğrenci kimliğini belirten yaka kartı bulunur. Altta ise, lacivert pantolon ve ayakkabı giyilir. Erkek öğrenciler, sakal ve bıyık tıraşına dikkat etmelidir. Kız öğrencilerde saçlar toplu, bağlı veya örgülü olabilir. Saçlar dağınık bırakılmamalıdır. Aşırı makyajdan kaçınılmalıdır. Tüm öğrencilerde tırnaklar temiz, kısa ve bakımlı olmalıdır. Alyans ve saat dışında takı bulunmamalıdır. Hastane dışındaki uygulama alanlarında aynı kurallar geçerli olacaktır. Bu uygulamalarda ise Camel rengi kargo pantolon, tişört, polar mont iç ve mont (mevsime göre) giymek zorunludur.