Acil Yardım ve Afet Yönetimi
2024-06-10

KBRN Webinar Serisi III KBRN Olay Yönetimine Bütüncül Yaklaşım AFAD ın Rolü Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi



 

KBRN Webinar Serisi-III: “KBRN Olay Yönetimine Bütüncül Yaklaşım- AFAD'ın Rolü” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi 

22. AYAYDER Akademi Konferansı Serisi ve 3. KBRN Webinar Serisi kapsamında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı ve KBRN ve Toksikolojik Afetler Yüksek Lisans Program Başkanı Prof. Dr. Ayşe Handan Dökmeci’nin moderatörlüğünde KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) olaylarının yönetimine dair kapsamlı bir webinar düzenlendi.  AFAD Sivil Savunma Dairesi Başkanlığı KBRN Çalışma Grubu Başkanı Ulviye Yalçın Ersoy, "KBRN Olay Yönetimine Bütüncül Yaklaşım - AFAD'ın Rolü" başlıklı sunum ile, afet alanında KBRN konularında çalışan profesyoneller ve öğrencilere hitap etti.

Webinar kapsamında, KBRN olaylarının yönetiminin planlama ve risk azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme ekseninde bütünleşik olarak ele alınması gerektiği vurgulandı. Yalçın, bu süreçlerin her aşamasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) rolü ve çalışmaları hakkında detaylı bilgiler sundu.

Sunumda, KBRN olaylarına karşı alınacak önlemler ve müdahale stratejilerinin yanı sıra, AFAD'ın bu olaylarla mücadeledeki önemi ve yürüttüğü projeler detaylı bir şekilde ele alındı. Katılımcılar, KBRN olaylarının yönetimi konusunda güncel bilgiler edinirken, AFAD'ın kriz anında nasıl bir yol haritası izlediğini de öğrenme fırsatı buldular.

Webinar, öğrenciler ve afet yönetimi alanında çalışan profesyoneller için oldukça verimli geçti. Etkinliğin sonunda katılımcılar, KBRN olaylarına karşı hazırlıklı olmanın ve bu tür olayların etkilerini en aza indirmenin önemine dair farkındalık kazandılar.

Webinarımıza katılan tüm katılımcılara teşekkür eder, benzer etkinliklerde tekrar bir araya gelmeyi umarız.