Acil Yardım ve Afet Yönetimi
2024-03-05

Tekirdağ NKÜ’de Deprem Tatbikatı Gerçekleştirldi



Tekirdağ NKÜ’de Deprem Tatbikatı Gerçekleştirldi

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Üniversitemizin Tıp Fakültesi Binası, Ağız ve Diş  Sağlığı Merkezi/ Diş Hekimliği Fakültesi Binalarinda deprem tatbikları gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Binasındaki tatbikata Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi/ Diş Hekimliği Fakültesi personelleri ve öğrencileri katılım sağladı. Rektörlük Binasındaki tatbikata Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Genel Sekreter Yardımcısı Adnan ARABUL ile Rektörlük personeli katılım sağladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Afet ve Acil Durum Komisyonu Koordinatörü, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Öznur AKDUMAN ile bölüm öğrencilerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikatlarda, acil durumların meydana gelmesi halinde uyarı verme, arama, kurtarma, tahliye, haberleşme ve ilk yardım konularında katılımcılara bilgi verildi.