Acil Yardım ve Afet Yönetimi
2024-03-05

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Deprem Simülasyon Tırı Eğitimi verildi ve Sosyal Yaşam Merkezinde NKÜ Afet Topluluğu tarafından Deprem Standi Kurularak Bilgilendirme Yapıldı



1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Deprem Simülasyon Tırı Eğitimi verildi ve Sosyal Yaşam Merkezinde NKÜ Afet Topluluğu tarafından Deprem Standi Kurularak Bilgilendirme Yapıldı.

1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri Kapsaminda deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar konusunda bilgilendirme yapmak ve afet bilincini geliştirmek amacıyla Üniversitesitemiz Sosyal Yaşam Merkezinde 5-6 ve 7 Mart 2024 tarihinde NKÜ Afet Topluluğu Deprem Standi Kurulmuştur.

7 Mart 2024 tarihinde üniversitemiz Tıp Fakültesi binası önünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Deprem Simülasyon Tırı  konuşlandırılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Simülasyon Tırı eğitmenleri tarafından depremlere karşı nasıl hazırlıklı olunacağı, deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem anı ile deprem sırasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatılıp, personel ve öğrencilerimize deprem deneyimi yaşatılmıştır.