Acil Yardım ve Afet Yönetimi
2021-04-20

2021 Afet Eğitim Yılı Projesi Kapsamında Tüm Birimlerimizde Akademik ve İdari Personele, Öğrenci ve Ailelerine Yönelik “Afet Farkındalık” Eğitimlerini Tamamladık



Üniversitemiz ve Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile aramızda yapılan işbirliği protokolü ve Ülkemizde 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi kapsamında tüm birimlerimizde Akademik, idari personel, öğrenciler ve ailelerine yönelik “Afet Farkındalık” eğitimler tamamlandı. Tüm birimlerimizde onyedi farklı oturumda gerçekleşen eğitimlerle yaklaşık 5000 kişiye ulaşıldı.

Rektörlük, bağlı bulunan birimler ve Hastane çalışanlarının katıldığı son eğitimde açılış konuşmasını yapan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ, “İnsanlık tarih boyunca afetlerle karşı karşıya kalmıştır. Ülkemiz de depremler başta olmak üzere heyelan, sel, erozyon gibi pek çok doğal afet ile karşı karşıya kalıyor. Afetlerin oluşumunu engellemek mümkün olmasa da afetlerin neden olabileceği zararları en aza indirmek ve hatta bazılarının oluşturabileceği zararları ortadan kaldırmak mümkündür. Afetlerle iç içe yaşayan bir toplum olmanın bilinciyle önlem alır ve zarar azaltma kültürünü toplum içinde geliştirebilirsek afetlere karşı hazırlıklı olabiliriz.” sözlerini kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bülent EKER, “Siz ve değerli ekibiniz ile hazırladığınız bu eğitim için ve eğitime katılım sağlayanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Yönetim olarak AFAD ile aramızda yapılan işbirliği protokolü kapsamında yapılması planlanan tüm çalışmalarıyla birlikte iş sağlığı ve güvenliği ve kalite çalışmalarına ağırlık vermekteyiz. Yoğun katılım ile gerçekleşen bu eğitimlerde anlatılan bilgiler herkes için değerlidir. Pandemi dönemi bittikten sonra da burada yer alan bilgileri uygulamalı olarak personelimizin almasını sağlamayı amaçlamaktayız” ifadelerine yer verdi.

Eğitimlerde sunumları gerçekleştiren Acil Yardım ve Afet Bölümü öğretim elemanı Araş.Gör. Öznur AKDUMAN, Acil Yardım ve Afet Yönetimi A.D. yüksek lisans öğrencileri Büşra Nur TÜRKERİ ve Betül ÇAVLAN Afet Hazır Türkiye Kampanyasının içeriğinden bahsederek, “Afet ve Acil Durumlar ile ilgili Temel Kavramlar, Afet Acil Durum Riskleri, Afet Öncesi Hazırlıklar, Afet Sırasındaki Doğru Davranışlar, Afet Sonrasında Yapılacaklar” hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Eğitimler soru cevap kısmının ardından sona erdi.

 

Eğitim dökümanları ve videolarına ulaşmak için tıklayınız...

Afet ve Acil Durum Planı Broşürü

Aile Bilgi Kartı

Çocuk Afet ve Acil Durum Bilgi Kartı

Yetişkin Afet ve Acil Durum Bilgi Kartı

Yaşam Alanındaki Tehlikeler

Çök Kapan Tutun

Doğru Tahliye