Acil Yardım ve Afet Yönetimi
2022-10-10

2022-2023 Akademik Yılı Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi



 

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü tarafından, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla oryantasyon programı düzenlendi. Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Amfi-3’de  düzenlenen programa Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı ve bölüm öğretim elemanları ile birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı  Doç.Dr. A.Handan DÖKMECİ, aramıza yeni katılan öğrencilere afetlerin şiddeti ve sıklığının arttığı bir dönemde yaşadığımızı ve mezun olduklarında büyük sorumluluk taşıyacaklarını vurgulayarak, yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diledi.

Programın devamında akademik personel öğrencilere kendilerini tanıttı.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğretim elemanı Araş.Gör. Öznur AKDUMAN ise, öncelikle Üniversitenin ve Sağlık Yüksekokulunun yönetimi, misyon ve vizyonu, birimleri, işleyiş yapısı ve kurumsal hedeflerinden bahsettikten sonra Acil Yardım ve Afet yönetimi Bölümü hakkında bilgi verdi. Sunumda bölümün program amaç ve çıktıları, eğitimin içeriği, müfredat, temel mesleki derslerdeki başarı şartları, staj, yaz okulu, değişim programları, psikolojik danışmanlık gibi bilgiler verilerek akademik ve idari personelin tanıtımı yapıldı. Program soru-cevap bölümüyle sona erdi.

İkinci gün 1.sınıf öğrencilerine Üniversitemiz ve kampüs olanaklarını tanıtmak amacıyla, Yaşam Merkezinde bulunan Kariyer Merkezi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Teknopark-Kuluçka Merkezi ile Kütüphane ve  Spor Tesis ziyaretleri gerçekleştirildi.

Tüm öğrencilerimize eğitim öğretim hayatlarında başarılar dileriz.

 

                                                                      Acil yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanlığı