Acil Yardım ve Afet Yönetimi
2024-01-05

Acil Yardim ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencilerine Yönelik Amatör Telsizcilik Eğitimi Düzenlendi



 
 

Acil Yardim ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencilerine Yönelik Amatör Telsizcilik Eğitimi Düzenlendi

 
14.11.2023 ve 21.11.2023 tarihlerinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, NKÜ Afet Topluluğu ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Tekirdağ Şubesi-YM1KT iş birliğinde & Amatör Telsizcilik Eğitimleri Serisi gerçekleştirilmiştir.
 
Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Tekirdağ Şubesi-YM1KT uzman amatör telsizcileri tarafından verilen eğitim; Amatör haberleşme nedir, Amatör telsizcilik ekipmanları, Amatör telsizci ne yapar, Amatör telsizcilik sınırları, Amatör telsizciliğine ayrılmış alanlar, Amatör telsizciliğine haberleşme kuralları, Amatör telsizciliği sınavı ve belgesi ve eğitime dair sorular cevaplandırılması ile sona erdi.
 
5.01.2023 tarihinde düzenlenen sertifika töreninde eğitime katılan öğrencilere belgeleri; B.Başkanı Prof. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Şevki VARTEMEL, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Tekirdağ Şubesi Üyesi Sayın Cem GENÇ, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Tekirdağ Şubesi Üyesi Sayın Atakan  Onur HÜSEYNİ  tarafından takdim edildi.