2023-12-20

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencilerine Yönelik “Afetler ve Korunma Bilinci, Afet Malzemelerini Tanıma ve Çadır Kurma” Eğitimi Düzenlendi

20.12.2023 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, NKÜ Afet Topluluğu, Kızılay Tekirdağ Şubesi ve Türk Kızılay Kuzey Marmara Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü iş birliğinde "Afetler ve Korunma Bilinci, Afet Malzemelerini Tanıma ve Çadır Kurma Eğitimi" gerçekleştirilmiştir.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Handan DÖKMECİ’ nin açılış konuşmasını yaptığı eğitime, Kızılay Tekirdağ Şubesi  Başkanı Hamiyet ÇİZEN, Türk Kızılay Kırklareli Afet Müdahale Merkezi Müdürü Bilgehan İZMİRLİOĞLU, Türk Kızılay Kırklareli Afet Müdahale Uzman Yardımcısı Osman Dolukan ÇAKMAK ve TNKÜ Afet Top Koordinatörü Araş Gör. Öznur  AKDUMAN katılım sağladı.

Türk Kızılay Kırklareli Afet Müdahale Uzman Yardımcısı aynı zamanda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü mezun öğrencimiz olan Osman Dolukan ÇAKMAK tarafından verilen eğitimde afetler ve korunma bilinci eğitimi, afetlerde malzemelerini tanıma ve çadır kurma eğitimi, afetlerde beslenme ve Türk Kızılay rolü konuları işlendi. Eğitim sorular cevaplandırılması ile sona erdi.