2024-03-01

KBRN WEBINAR SERİSİ I: Ülkemizde KBRN Yapılanması ve KBRN Eğitimine Genel Bakış konferansı gerçekleştirildi.

AYAYDER Akademik Konferans serisi kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı ve KBRN ve Toksikolojik Afetler ABD. Başkanı Prof. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ hocamızın moderatörlüğünü yapacağı KBRN WEBINAR SERİSİ’lerinin ilki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıbbi KBRN Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kenar tarafından verilen  "Ülkemizde KBRN Yapılanması ve KBRN Eğitimine Genel Bakış" başlıklı konferans ile gerçekleştirildi.

Türkiye'nin bölgesel olarak üstünde durması gereken en stratejik konulardan birisi KBRN konusudur. Bu kapsamda  Prof. Dr. Levent KENAR tarafından Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans mezunlarının lisansüstü eğitim fırsatları arasında yer alan KBRN konusunda Türkiye ve Dünya'daki örnek yüksek lisans ve doktora programları, araştırma merkezleri vb. çalışmaları paylaşıldı. Konferans katılımcılardan gelen soru-cevap bölümü ile tamamlandı. Değerli hocamıza düzenlemiş olduğumuz konferansa verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederiz.